Scurt istoric

banner postare

In 1953 a luat fiinta sectia de handbal masculin in 11 jucatori, iar incepand cu anul 1959 s-a trecut la handbalul in 7 jucatori, primul antrenor in noul format fiind profesorul Titus Lobont. De-a lungul timpului s-au inregistrat numeroase prezente in liga nationala, pe locuri fruntase, in conditiile in care Romania a dominat handbalul mondial multi ani la rand, iar campionatul intern s-a situat la cele mai inalte nivele valorice.

Romania a fost mereu buna la handbal. Trebuie sa amintim ca in anii ’70 – ’80 handbalul a participat constant la turneele olimpice castigand intre anii 1972 si 1984 o medalie de argint si 3 de bronz. In 1961 si 1964 au fost cucerite 2 titluri mondiale si locul 3 in 1967, iar in ’70 si ’74 au revenit pe treapta intai a podiumului, azi fiind alaturi de Suedia singura tara cu 4 titluri castigate.

Pentru a readuce aceste titluri trebuie sa crestem performanta, sa avem o echipa puternica si cu prezenta mare in lotul national. Sa ne dezvoltam prin lupta, ambitie si sustinere deoarece Clujul este un oras universitar puternic, dinamic, cu o infrastructura demna de cupe europene si conditii optime pentru performanta.

In acest moment, in Cluj-Napoca avem 120 de juniori legitimati si in curs de legitimare, 30 de seniori si peste 150 de jucatori in campionatul judetean si Old Boys.

Facebook
Facebook
Google+
http://ucluj-handbal.ro/scurt-istoric/">